Besplatno zbrinjavanje klaoničkog otpada

S ciljem ekološki prihvatljivog zbrinjavanja i uklanjanja otpada koji nastane tijekom svinjokolje, Grad Vinkovci za sve svoje građane trajno je osigurao besplatno zbrinjavanje klaoničkog otpada u Reciklažnom dvorištu tvrtke Nevkoš.

Tako i ove godine u vremenu održavanja tradicionalnih svinjokolja Vinkovčani imaju mogućnost stručnog i besplatnog zbrinjavanja ostataka životinjskog podrijetla odnosno zbrinjavanja klaoničkog otpada.

Spremnici se nalaze u Reciklažnom dvorištu tvrtke Nevkoš u Kumanovoj ulici bb u Poduzetničkoj zoni Jošine.

Animalni otpad može se odlagati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati te subotom od 8 do 12 sati, a prilikom dolaska u Reciklažno dvorište obavezno se treba javiti djelatnicima Nevkoša.

U spremnik se smije odlagati samo animalni otpad te je zabranjeno bacanje bilo kakve ambalaže (vreća, vrećica) i otpada koji nije životinjskog podrijetla. Stoga se preporučuje dovoz otpada u plastičnim posudama, a u slučaju dovoza u vrećama obvezno je otpad istresti iz vreće u spremnik za animalni otpad, a vreću baciti u poseban spremnik.

Omogućavanjem građanima da besplatno i na ekološki prihvatljiv način zbrinu i uklone otpad koji nastane tijekom svinjokolje, želi se izbjeći ilegalno bacanje takvoga otpada po kanalima u okolici grada, a što se događalo bez obzira na potencijalnu opasnost za zagađenje vode i tla te širenje zaraznih bolesti.

 

Preuzeto: novosti.hr

X